maandag 28 mei 2012

Boot Windows 8


Het nieuw besturingssysteem van Windows blijkt zeer snel te zijn. Misschien zelfs te snel. Met een SSD-schijf duurt de volledige bootcyclus maar 7 seconden. Dit zorgt voor problemen. Er is geen tijd meer om de toetsen F2 of F8 in te drukken om het opstartproces te onderbreken. 


Om dit probleem op te lossen heeft het bedrijf een uniform bootscherm ingericht dat speelt op UEFI, de moderne vervanger van het BIOS. Iedereen die een USB-stick insteekt, verschillende besturingssystemen hebben krijgt automatisch dit scherm.  Vanuit dit hoofdscherm geraak je ook bij geavanceerde opties als systeemherstel en firmwareinstellingen. Ook als Windows 8 een probleem detecteert gaat hij direct overschakelen naar de WinRe van daar uit kan de gebruiker naar de veilige modus of zelfs anti-virussoftware tijdelijk uitschakelen die het opstartproces in de weg zit. Gelukkig is er ook een snelle manier om uit de WinRe te geraken om verder te gaan met booten. 

Credit:Microsoft
Om naar het bootmenu te gaan kun je ook SHIFT indrukken en het aanklikken van de herstartfunctie. Het nieuwe bootscherm is enkel voor de nieuwe hardware generatie. Voor de oudere modellen die toch Windows 8 hebben geïnstalleerd blijft het oude BIOS van toepassing.
Bron: http://www.zdnet.be/news/139743/boot-windows-8-te-snel-/